Aktuell information

Den 14 juni öppnade NQBK Turisinformationen i vår lokal i Nävekvarns hamn. Det har blivit möjligt genom NQBKs engagemang och ett ekonomiskt bidrag vi fått från Region Sörmland. NQBK upplåter också vår toalett i samma hus för allmänheten.

 Anna och Elin 25p

Våra turistvärdar Anna och Elin håller öppet alla dagar 10 - 19 till 31 augusti. E-postadressen är Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. Telefon 070 – 605 36 01

 

Bild1 seglarskola

Seglarskola vecka 26

OBS! Ett fåtal platser kvar

>> Information. Klicka på bilden

 

>> Nattvakten 2021 Listor (inloggning se BAS)

 

Årsmötet 2021 preliminärt satt till 18 september. Årets fakturor skickas ut i mars.

 

>> Nya regler för nätfiske

 

Se *Policy GDPR under fliken MEDLEMSINFORMATION MED INLOGGNING

 

EU logo jordbruksfonden farg

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

NQBK logga 2     Qstar logga

Qstarmacken i Nävekvarns hamn. Lägersbeskrivnig och plan. Uppdateras när ny intressant information finns tillgänglig.

Uppdatering 2021-01-07. Nu är macken öppnad för tankning av bensin och diesel.

En riktigt fin nyårspresent till hela Nävekvarn med omnejd från NQBK och Qstar i samarbete!

Macken 1    Macken 2

sänktpris nävekvarn 2101

Uppdatering 2020-12-18. Nu är tanken på plats. Strålande jobb!

Tank3    Tank2

Uppdatering 2020-12-07. Nu har vi fått leveransbesked.

Ny kombinerad tank levereras torsdag 17 december. Glädjande besked från leverantören!

Dieselmacken i hamnen stänger fredag 11 december och vi öppnar ny bensin- och dieselförsäljning innan jul.

 

Uppdatering 2020-10-30

Styrelsemötet 2020-10-26 beslutade att beställa en drivmedelstank som rymmer 15 + 15 m3 diesel respektive bensin.

Priset på en tank är cirka 455 000 kr och även med vissa tillkommande kostnader för projektet bedömer vi att det kommer att rymmas inom de bidrag vi fått beviljade.
Tanken är nu beställd och med snabb handläggning kan allt vara i drift runt årsskiftet.
Styrelsen, NQBK

Uppdatering 2020-10-23

Måndag den 26 oktober ska NQBK styrelsemöte behandla investeringsfrågan om en kombinerad bensin- och dieseltank för Qstar-macken. Vi räknar då med att ha klarhet om ett långsiktigt arrende för omkringliggande bryggor och vatten för en trygg och effektiv skötsel av macken. Investeringen innebär ett mångårigt åtagande för NQBK. Efter styrelsebeslut kan vi beställa tanken som har ca 6 veckors leveranstid och då ha en mack för både bensin och diesel i Nävekvarns hamn kring årsskiftet.

Uppdatering 2020-10-05

Felaktig information i sn idag om macken i Nävekvarns hamn. Det står "Man köpte själva en drivmedelstank ... och sökte sedan bidrag". Det stämmer inte. Tanken är inte beställd men vi hoppas snart kunna trycka på startknappen. Dessutom saknas information om hur hela finansieringen på ca 500.000 ska gå till, det är viktig information.

Korrekt information finns här på båtklubbens hemsida och den uppdateras när ny information finns tillgänglig.

Uppdatering 2020-09-30

Qstar i samarbete med NQBK har sedan 2008 drivit en mack för bensin och diesel i Nävekvarns hamn. 

I våras stängde macken därför att de underjordiska tankarna bedömdes vara en miljöfara. Qstar har nu installerat en tank för diesel ovan jord men beslutat att inte på egen bekostnad installera en tank också för bensin. Macken drivs fortfarande i samarbete med NQBK.

När detta stod klart för NQBK påbörjade klubben, och då främst vår ordförande Kurt Rindstål, ett arbete för att försöka få fram en lösning som kan erbjuda både bensin och diesel i Nävekvarns hamn. Ett behov och en önskan som delas av båtklubbens medlemmar, allmänheten på hela Tunabergshalvön, turistnäringen i Nävekvarn, Nyköpings kommun och Swedeport Marina.

NQBK har tillsammans med Qstar tagit fram en teknisk lösning med en dubbeltank ovan jord som kan ersätt den begagnade dieseltank som nu installerats. Kostnaden för projektet beräknas till ca 500.000 kr. NQBK har sökt och fått en delfinansiering från Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling på ca 400.000 och även sökt och idag (2020-09-29) fått ett bidrag från Nyköpings kommun på 75.000. Överskjutande belopp kan finansieras av NQBK och Qstar.

NQBK och Qstar är överens om ett fortsatt samarbete där NQBK har skötselansvaret för macken när projektet med den nya tanken genomförts. 
Vi hoppas att alla förutsättningar för ett långsiktigt mark- och vattenarrenden med Nyköpings kommun skall vara på plats mycket snart för en trygg och effektiv skötsel av macken. Då kan vi trycka på startknappen och ha en mack för både bensin och diesel i Nävekvarns hamn nu till årsskiftet.