Aktuell information

Inbjudan till KM 1 september 2018 >>

 

Om förvaring av master >>

 

Se *Policy GDPR under fliken MEDLEMSINFORMATION MED INLOGGNING

 

Har du frågor till hamnkapten ring alltid 0155-53 601 eller 070-605 3601

 

 

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Ordförande har ordet december 2017 

Julen står för dörren och året närmar sig slutet. Båtsommaren i år blev väl inte helt bra. Några vackra veckor i juli annars blåsigt och regn. Som optimist ser jag fram mot en bra båtsommar 2018.

Gästhamnen

Gästhamnen har som tidigare varit välbesökt och omtyckt. I en enkät bland båtfolket rankades Nävekvarns Gästhamn bland de 10 bästa i Sverige.

Vi har haft besökare från våra skandinaviska länder, England, Tyskland, Holland, Frankrike och Schweiz. Turistutvecklingen är viktig för Nävekvarn.

Båtupptagningen

Höstens båtupptagning gick bra med bra samarbete med Swede Port Marina (SPM). Vi har placerat några segelbåtar med mast på parkeringen på hamnplan då vi blivit av med platser på Campingen. Tänk på att vi inte kan ta mot fler segelbåtar med masten på av utrymmesskäl. Vi har i år planerat en ny yta vid ”Tonys verkstad” för vinterförvaring.

Under vinterförvaringen får inga elkablar vara anslutna permanent. Att ladda batterier tar max 24 tim. Behöver du el kontakta hamnkaptenerna.

Inför sjösättning våren 2018

Vi börjar sjösätta när isen i hamnen är borta.

Alla båtar på parkplan och vid badet måste vara i vattnet senast den 30 april. Detta datum gäller även för segelbåtarna på parkeringen på hamnplan.

För övriga båtar bakom Klubbhuset, B-huset, A-huset och vid Tonys Verkstad gäller 15 maj som slutdatum. Har någon båtägare svårt att klara dessa datum måste man kontakta hamnkapten för att finna någon lösning. Inga mera ”måsten”. Välkomna till vårens båtpolering. El och vatten skall finnas.

Investeringar

Vi har i år investerat mycket. Köpt ”Tonys verkstad” Lagt ut en stabil brygga vid sjösättningsrampen. Köpt in en Hjullastare och bytt taket på B-huset. En ny elanslutning på 50 ampere har vi kopplat in på A-huset som ger vår sommarrestaurang säker el.

Café och restaurang

Vår Café och restaurang har blivit en succé. Besöksantalet har varit mycket över förväntan. Öppettiderna har ökats och kommer att ökas ännu mer. Temakvällar under vintertid har börjat med framgång. För första gången i Nävekvarns historia serveras julbord i december. Övervåningen bland Vasagubbarna har tagits i anspråk när besöksantalet blivit stort. Vi önskar Liz med personal all framgång under 2018.

Inför nästa säsong

Vår pingstregatta har 80 års jubileum. Vi planerar att fira stort och ha hamnfesten samtidigt. Hans Sohlström och Tony Carlsson har lovat vara festgeneraler även i år men behöver hjälp. Segelsektionen ansvarar för Regattaseglingen och bjuder in segelklubbarna omkring oss så vi får många båtar på startlinjen. Det känns viktigt att vi planerar för ett fint jubileum.

Du som känner att du kan hjälpa till anmäl Dig till mig och räkna in det i arbetsplikten.

Kajaksektion

Styrelsen har fått in ett förslag att bilda en kajaksektion och ser positivt på detta. Medlemmar skall kunna förvara sina kajaker i B-huset. En entreprenör från Trosa är villig att ställa ett antal kajaker till vårt förfogande för uthyrning. Vi arbetar vidare med denna goda idé.

Nattvakter

Vårt system med nattvakter har fungerat bra. Jag vill tacka Per Elzén för bra administration. I januari 2018 öppnar vi på nytt vår bokningskalender på hemsidan.

Logga in på hemsidan och välj för Dig ett lämpligt datum.

Med dessa ord vill jag önska er alla en riktigt

GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR

Er ordförande Kurt Rindstål